Οι κηπουροί του 10

Μετά την αναμόρφωση της αυλής μας, σειρά είχε ο κήπος. Αυτές τις μέρες (τέλη Οκτώβρη, αρχές Νοέμβρη 2015) γίνονται συντονισμένες προσπάθειες από εκπαιδευτικούς και γονείς ώστε να διαμορφωθεί ο κήπος. Σκάψιμο, ξερίζωμα παλιών, κομμένων κορμών, εμπλουτισμός με νέο χώμα, τρύπες, διαλογή φυτών και τέλος φύτεμα όλων των φυτών και δέντρων από τα παιδιά.

Ήδη έχουμε φυτέψει πάνω από 25 δέντρα, λουλούδια και βότανα ενώ στην αναμονή βρίσκονται αρκετά ακόμα καλλωπιστικά αλλά και κηπευτικά εποχής (μαρούλια, μπρόκολα, κουνουπίδια). Ο κήπος μας θα χωρίζεται σε 4 ζώνες. Τη ζώνη των λουλουδιών, αριστερά της εισόδου), τη ζώνη των βοτάνων (δυόσμος, δεντρολίβανο, ρίγανη, λεμονοθύμαρο, μαιντανός, θυμάρι, λουίζα, αρμπαρόζιζα κ.α.), δεξιά της εισόδου (τους κάνει παρέα η νέα ελιά μας), η ζώνη μεταξύ των δύο μεγάλων δέντρων μας που θα φυτευθεί με καλλωπιστικά λουλούδια και τέλος η ζώνη του λαχανόκηπου που θα γεμίσει με κηπτευτικά (μαρούλια, μπρόκολα, καρότα, ντοματιές, πιπεριές κ.α.).

Με φτυαράκια, τσουγκρανάκια, ποτιστήρια και φυτευτήρια, οι μικροί κηπουροί του 10ου θα αναλάνουν την φροντίδα ενός φυτού ο καθένας το οποίο θα φέρει σήμανση και το όνομά τους.

Προσεχώς περισσότερα καθώς και φωτογραφικό υλικό (η διαδικασία είναι σε πλήρη εξέλιξη).

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *