Ο μετεωρολογικός σταθμός του νηπιαγωγείου μας

Ο μετεωρολογικός σταθμός (Weather Station) του νηπιαγωγείου μας ξεκίνησε να λειτουργεί. Ο ειδικός αισθητήρας που τοποθετήθηκε καταγράφει θερμοκρασία σχολείου, εξωτερική θερμοκρασία, υγρασία σχολείου και εξωτερική, μας στέλνει στα σύμβολα του τρέχοντος καιρού στην οθόνη μας ενώ παράλληλα μας παρέχει και άλλες πρόσθετες πληροφορίες (ημερομηνία, φάση της σελήνης, ώρα κτλ).

Τα παιδιά και των δύο τμημάτων ήδη ξεκίνησαν να μυούνται στον τρόπο που λειτουργεί ο σταθμός μας. Παρατηρούν στην οθόνη πάνω δεξιά τα σύμβολα του καιρού (σύννεφα, ήλιος κτλ) και με έκπληξη βλέπουν ότι όντως αυτό συμβαίνει στον ουρανό.

Επίσης, σταδιακά θα μάθουν όλα να αναγνωρίζουν το σημείο καταγραφής της θερμοκρασίας, να τη διαβάζουν ενώ ήδη ταυτίζουν την ημερομηνία της οθόνης με εκείνη που καθημερινά το πρωί συνθέτουμε με τις καρτέλες στα 2 τμήματα κατά τις πρωινές αναφορές.

Σταδιακά και μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε αντιληφθεί όλες τις λειτουργίες του και θα έχουμε προβεί στην ένταξή τους στις καθημερινές μας ενασχολήσεις. Ο μετεωρολογικός μας σταθμός μας υπόσχεται ότι θα μας κάνει αστέρια στα μαθηματικά (ταυτίσεις, συγκρίσεις, τακτικοί αριθμοί κ.α.) ενώ αξιοσημείωτος είναι ο σεβασμός όλων των παιδιών για την οθόνη.

«Μετεωρόλογος  σήμερα θα είναι…». Εκεί να δείτε τι γίνεται!

 

meteo1weatherstation1

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *