Ένα «ανθυγιεινό» γίνεται… υγιεινό!
Στα πλαίσια του προγράμματος Υγιεινής Διατροφής που έχει αναλάβει το νηπιαγωγείο μας έχουμε προβεί σε ποικίλες δραστηριότητες και στα δύο τμήματα. Μία υπέροχη πρωτοβουλία και εκτέλεση μερικών μαμάδων του σχολείου μας έλαβε χώρα σήμερα, Τρίτη 3 Φεβρουαρίου. Μαζί με τα παιδιά ζύμωσαν στρογγυλά ψωμάκια με αλεύρι σίτου, μαγιά και γάλα αντί για νερό. Τα ψωμάκια για τα… χάμπουργκέρ μας ψήθηκαν και γέμισαν με μπιφτέκια ζυμωμένα από τις ίδιες, ενώ η γέμιση συμπληρώθηκε με αγγούρι, ντομάτα, καρότο, τυρί και μαρούλι. Τα παιδιά απόλαυσαν τη διαδικασία και μυήθηκαν στη σκέψη «όλα τα φαγητά μπορούν να είναι υγιεινά αρκεί να είναι σωστός και υγιεινός ο τρόπος παρασκευής και μαγειρέματός τους.»
Την προηγούμενη εβδομάδα το 2ο τμήμα είχε φάει φακές με καρότο μαγειρεμένες από τη μαμά Σουμέλα ενώ και στο β” τμήμα ακολουθούμε διάφορες εβδομαδιαίες πρακτικές (κάθε Τρίτη φέτες με μέλι και βιολογικό βούτυρο, κάθε δεύτερη μέρακαθαρισμός φρούτων για όλα τα παιδιά από μαμάδες και μπαμπάδες κτλ). Η διατροφή και η ορθή προσέγγισή της «τρέχει» στο νηπιαγωγείο μας από την αρχή της σχολικής χρονιάς ενώ από την αρχή του χρόνου έχουν κορυφωθεί οι δραστηριότητες και οι πρωτοβουλίες από εκπαιδευτικούς και γονείς.
Και συνεχίζουμε…