Τρώγοντας ένα ουράνιο τόξο

Τρώγοντας ένα ουράνιο τόξο λοιπόν. Από το βιβλίο της Γιολάντας Τσιαμπόκαλου «Πως να καταβορχθίσετε ένα ουράνιο τόξο» όπου η διατροφή αποκτά άλλη διάσταση. Το ουράνιο τόξο βρίσκεται ασφαλώς στο ψυγείο μας. Και αν το καταβροχθίσουμε μας περιμένει ένας θησαυρός. Ποιος είναι αυτός; Ε, αυτό το φαντάζεστε.

Διαλέξαμε λοιπόν το αγαπημένο μας φρούτο και λαχανικό από κάθε χρώμα: λευκό, πράσινο, μπλε/μωβ/κίτρινο, πορτοκαλί, κόκκινο. Αυτά ήταν τα εύκολα. Τα δύσκολα ήταν όταν τα παιδιά κλήθηκαν να γράψουν το φρούτο ή το λαχανικό τους στο αντίστοιχο χρώμα. Τα πάμε πολύ καλά. 5-6 γράφουμε ήδη αυθόρμητα χωρίς καμία βοήθεια πλέον. 5-6 θέλουμε μια μικρή βοήθεια στο συλλαβισμό αλλά χωρίς να βλέπουμε κάπου τη λέξη ή κάποιο γράμμα. Οι υπόλοιποι δέκα με διαβαθμίσεις γνωρίζουμε αρκετά γράμματα αυθόρμητα αλλά σε κάποια άλλα θέλουμε μια… γραπτή βοήθεια. Τα πάμε πολύ καλά όμως και αυτή η δραστηριότητα γραφής πήγε πιο καλά από ο,τι την περιμέναμε.
Στα πλαίσια του προγράμματος διατροφής ασφαλώς που συνεχίζεται αμείωτο παρά τις απόκριες και ο,τι άλλο έρχεται να μας καρναβαλέψει.

ouraniotoxo1

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *