Χριστούγεννα μυρίζει

Χριστούγεννα η πιο αγαπημένη μας γιορτή…

 

Αλλά τί γιορτάζουμε;

Πόσα παιδάκια με γουρλωμένα ματάκια  και γλυκό χαμόγελο σε αυτή την ερώτηση περίμεναν να σκεφθούν μια απάντηση, και πόσα άλλα με δυνατές φωνές και ενθουσιασμό φώναζαν κυρία κυρία για να απαντήσουν γρήγορα για την γέννηση του Χριστού. 

΄Ετσι μέσα από πολλά βιβλία, εικόνες, παραμύθια, βιντεάκια,  μάθαμε για την Ιστορία των Χριστουγέννων. Την Γέννηση του Χριστού και κάπως έτσι καταλάβαμε την ευτμολογία της λέξης Χριστούγεννα. Γέννηση Χριστού. Πολλά παιδάκια από την αρχή θυμόντουσαν τί γιορτάζουμε, άλλα όχι. όμως όλοι είχαν στο μυαλό τους σαν μια ευχάριστη, δυνατή ανάμνηση το ΄Ελατο που βρίσκεται φωτισμένο και επιβλητικό στο σαλόνι, φωτισμένο και φορτωμένο με στολίδια να περιμένει τα πακέτα με τα δώρα των παιδιών. Μέσα από τα βιβλία και τις κατασκευές, τα παιχνίδια τα παιδιά έμαθαν όχι μόνο την Ιστορία των Χριστουγέννων, αλλά και το βαθύτερο νόημα 

 Α Γ Α Π Η, Β Ο Η Θ Ε Ι Α σε όλους που έχουν ανάγκη, ζεστό

Σ Π Ι Τ Ι, Φ Α Γ Η ΤΟ για όλους και μια μεγάλη Α Γ Κ Α Λ Ι Α.

Πράγματα αυτονόητα, που ίσως έτσι φαίνεται με την πρώτη ματιά, αλλά δυστυχώς δεν είναι έτσι. Κάτι πρέπει να κάνουμε όλοι μικροί και μεγάλοι όσο μπορεί ο καθένας για να γίνουν τα πράγματα καλύτερα.

Αγάπη, τραγούδια, χοροί, γέλια, στολισμένο έλατο, χρυσόσκονη, φωτάκια και μια μεγάλη αγκαλιά που θα πρεπε να υπάρχει ζεστή και ορθάνοιχτη για όλους τους ανθρώπους, για όλα τα παιδιά του κόσμου, όλο τον χρόνο. 

 Μια ευχή μέσα από τις καρδιές των παιδιών.

Αγνές, όμορφες, απλές ευχές που πραγματοποιούνται γιατί προέρχονται από καθαρές ,άμεσες σκέψεις, μελωδικές φωνές από παιδικά στόματα. 

Αγάπη, Αγκαλιά, Χαμόγελο,Τύχη

 Οι γονείς με μεγάλη στοργή και φροντίδα ετοιμάζουν καταπληκτικά στολίδια για το bazaar που διοργανώνουμε πια κάθε χρόνο εδώ και πολλά χρόνια στο Νηπιαγωγείο μας!!!

 

 

20151207_131124
Με μικρά δαχτυλάκια βουτηγμένα στις χρωματιστές δαχτυλομπογιές έγινε η φετινή μας κάρτα και έτοιμο το στολισμένο έλατο που πολύ το διασκέδασαν οι μικροί μας φίλοι. ΄Ελατα από χαρτόκουτα, μπότες με χαρτόνια στολισμένες με βαμβάκι, ΄Αγιος Βασίλης με χαρτόνι και πιατάκι, φάτνη και πολλά άλλα,……………… 

Καλές Γιορτές με αγάπη και Ευτυχία

Ευ-ανάγνωστη

 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *