Η Δανειστική μας Βιβλιοθήκη

Και τα δύο τμήματα του νηπιαγωγείου μας ξεκινήσαμε την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014 τη Δανειστική μας Βιβλιοθήκη. Τα παιδιά θα δανείζονται κάθε Παρασκευή και θα τα επιστρέφουν από εβδομάδας για να συνεχίζονται η διαδικασία απτόητη κάθε εβδομάδα μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς.

1ο τμήμα

Πολλά, όμορφα βιβλία μας περιμένουν (σε πρώτη φάση, γιατί θα εμπλουτίσουμε με νέα βιβλία τη βιβλιοθήκη μας). Τα απλώσαμε την πρώτη μέρα δανεισμού. Και με τη σειρά μας…

danistiki4

…αρχίσαμε να διαλέγουμε το βιβλίο της αρεσκείας μας. Κατόπιν, παίρναμε την προσωπική μας καρτέλα (ατομικό δελτίο δανειστικής βιβλιοθήκης)  και προσπαθούμε να γράψουμε τον τίτλο του βιβλίου στο αντίστοιχο πλαίσιο (το 1 για τον πρώτο δανεισμό, το 2 για τον δεύτερο κ.ο.κ.). Με γόμα και μολύβι γιατί καταλαβαίναμε μάλιστα από μόνοι μας και πότε κάναμε λάθος.

danistiki1a

danistiki2 danistiki3a

Κι ενώ κάποιοι διαλέγαμε παραμύθι, κάποιο άλλοι γράφαμε τον τίτλο, οι υπόλοιποι στην παρεούλα, για να μην ξεμυαλιζόμαστε, γράφαμε χωρίς να το βλέπουμε οι περισσότεροι, τη φωνή «δ» (γράμμα Δ, δ) της δανειστικής και του δανεισμού. Και τα καταφέραμε παραπάνω από καλά. Κάπως έτσι θα κυλήσει ο δανεισμός κάθε εβδομάδα: διαλέγουμε βιβλίο, το καταγράφουμε μόνοι μας στην ατομική μας καρτέλα και το ξεχρεώνουμε επίσης μόνοι μας όταν το επιστρέψουμε. Στην πάνινη τσάντα της δανειστικής μας μπαίνει το βιβλίο που διαλέξαμε, η σελίδα «ζωγραφίζω ο,τι μου αρέσει» και το συμβόλαιο σεβασμού που υπογράψαμε (θα το αναρτήσουμε κι αυτό οσονούπω).

Α! Εκλέξαμε και 2 βιβλιοθηκάριους για το μήνα Νοέμβριο που θα ελέγχουν και θα βοηθούν τη διαδικασία. Μάρα και Μαριέττα! Κι η αγάπη για το βιβλίο συνεχίζεται!

danistiki5

2ο τμήμα
25 παιδιά…άρα 25 καρτέλες με τα ονόματά τους.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

25 βιβλία ..ένα για κάθε παιδί και 25 φάκελοι-ντοσιέ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ένα ντοσιέ με φωτοτυπημένα όλα τα εξώφυλλα των 25 παραμυθιών

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Κάθε παιδί διαλέγει το βιβλίο που θέλει και βάζει την καρτέλα με το όνομά του μέσα στη διαφάνεια με την ασπρόμαυρη εικόνα του παραμυθιού. Έτσι ξέρουμε ότι το συγκεκριμένο παιδί έχει το συγκεκριμένο βιβλίο, για το οποίο είναι και υπεύθυνο μέχρι την Δευτέρα που θα το επιστρέψει.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Σε κάθε ντοσιέ υπάρχει και μια σχετική με το παραμύθι εργασιούλα που θα κάνει το παιδί στο σπίτι.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Και με αφορμή την έναρξη της δανειστικής μας βιβλιοθήκης και όλων όσων είπαμε για το βιβλίο όλες αυτές τις μέρες που προετοιμάζουμε το θέμα μάθαμε και το γράμμα Β,β και το κάναμε και μεγάαααααλο!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Καλές αναγνώσεις!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *