Ένα ασθενοφόρο στο νηπιαγωγείο…

Δυο εξαιρετικά δοτικοί άνθρωποι από το ΕΚΑΒ επισκέφθηκαν πριν λίγες μέρες το νηπιαγωγείο μας. Η γειτονιά ανησύχησε και ρωτούσε. «Και είμαι τόσο ψύχραιμος εγώ;» ρώτησα έναν ευγενικό περαστικό χαμογελώντας που ανησυχούσε με το δίκιο του ο άνθρωπος. «Μπορεί να στέλνεις ρεπορτάζ στην εφημερίδα σου», μου είπε αφοπλιστικά (εικόνα που την έχουν οι δημοσιογράφοι, ε;)

Ο μπαμπάς της Αναστασίας φταίει για όλα. Μας έφερε κοτζάμ ασθενοφόρο. Μαζί με τον συνάδελφό του μας ενημέρωσαν για το έργο τους, για όλα όσα κάνει ένας διασώστης, για τα εργαλεία και τις δυνατότητες που έχει ένα ασθενοφόρο, για τα χαρακτηριστικά και τα διακριτικά του, για τα καθήκοντά του. Μέχρι μέσα μας έβαλαν. Μέχρι την ειδική θερμική κουβέρτα μας ξεδίπλωσαν. Στη συνέχεια ακολούθησε βιωματικό σεμινάριο για όλα τα παιδιά εις διπλούν (κάθε τάξη βίωσε το δικό της). Η ειδική κούκλα έγινε το μοντέλο πάνω στο οποίο δώσαμε ανάσες ζωής στον υποθετικό ασθενή μας ενώ στο τέλος μας χάρισαν και το χαρακτηριστικό μπαλονάκι-χέρι του ΕΚΑΒ με το τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης.

Η επίσκεψή τους ξεπέρασε τη 1,5 ώρα. Δεν έχουμε λόγια για αυτήν την υπέροχη προσφορά γνώσης των ανθρώπων του ΕΚΑΒ στο νηπιαγωγείο μας. Τον Γεώργιο Βλάχο και τον Ιωάννη Μπούσιο. Το ευχαριστώ είναι λίγο.

Περιττό αλλά το αναφέρουμε: τα παιδιά, πέραν των γνώσεων που απέκτησαν, το κατευχαριστήθηκαν.

ekab1ekab2ekab4ekab5ekab6ekab8ekab9ekab10ekab11ekab12ekab13ekab14ekab15ekab16ekab17ekab18ekab19

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *